Apple is misschien wel het bekendste bedrijf van de wereld. Dankzij de vele innovatieve producten heeft het bedrijf een enorm marktaandeel binnen de tablet en telecomwereld.  Het kopen & verkopen van Apple aandelen kan dan ook erg lucratief zijn. De aandelen zijn al gedurende langere tijd meerdere honderden dollars waard en de kans op een verdere stijging is niet afwezig.

Hoe koop & verkoop je Apple aandelen?

Er zijn twee manieren waarop je Apple aandelen kunt verhandelen. Bij de broker Plus 500 kan je het CFD aandeel Apple zonder commissiekosten verhandelen. Hierdoor is het ook mogelijk om met weinig geld te handelen in het aandeel Apple. Mooi is het dat je ook short kunt gaan waardoor je ook kunt speculeren op een dalende Apple koers.

Het is daarentegen ook mogelijk om het aandeel fysiek te kopen bij een broker als Lynx. Wanneer je het aandeel fysiek aanschaft ben je mede-eigenaar van het bedrijf. Wel betaal je een vaste commissie aan transactiekosten.

Het aandeel Apple is vrij bewegelijk

Het aandeel Apple is het afgelopen jaar vrij bewegelijk geweest. Waar de koers eind 2012 nog 700 dollar bedroeg is de koers ondertussen gezakt naar 400 dollar wat een daling van ruim 40 procent is! Gelukkig weten we nu allebei dat het ongeacht de richting van de koers mogelijk is om te speculeren op koersbewegingen van het aandeel Apple.

Hierbij speelt nieuws een belangrijke rol; de lancering van bijvoorbeeld een nieuw product, zoals een nieuwe iPhone, heeft vaak een sterk effect op de koers van het aandeel. Door te anticiperen op de effecten van een nieuwsbericht kan je een goed resultaat behalen met het verhandelen van het aandeel Apple. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt kan je natuurlijk ook geld verliezen.

De voordelen van handelen in aandelen Apple

  • Met een hefboom kan je ook met weinig geld een positie openen.
  • Door gebruik te maken van een stop loss beperk je het maximale verlies op je aandelen.
  • Je kunt speculeren op negatief nieuws door short te gaan op het aandeel Apple.
  • Je betaalt geen commissiekosten op het aandeel: slechts een lage spread.

Klik hier om de beste aandelenbrokers te bekijken alwaar je in het aandeel Apple kunt handelen.

Waar je op moet letten bij het het handelen in Apple

Bij het kopen & verkopen van aandelen Apple moet je letten op het feit dat het aandeel genoteerd staat in dollars. Hierdoor wordt de koers van het aandeel in euro’s ook beïnvloedt door de koers van de euro tegenover de dollar. Dit wisselkoersrisico geeft beleggen in Apple een extra laag: wanneer de euro tegenover de dollar daalt kan een stijgende aandelenkoers toch een negatief resultaat als gevolg hebben.

Als belegger in Apple aandelen is het aan te raden om vooral op de korte termijn te beleggen. Als belegger heb je tegenwoordig alleen maar beweging of volatiliteit nodig. Wanneer de koers beweegt kan je hier op inspelen door op het juiste moment te kopen of verkopen en hierdoor kan je ook de kleinere bewegingen omhoog en omlaag meepakken.

Korte bedrijf schets

Apple Computers Inc. werd oorspronkelijk opgericht in 1976 en is gevestigd in Cupertino, Californië. Het bedrijf staat vooral bekend om de elektronische hardware van hoge (design)kwaliteit. Denk hierbij onder andere aan de Apple iPhone, Apple iPad en de computers van Apple.  Apple levert naast elektronica ook verscheidende diensten: de populaire dienst iTunes is bijvoorbeeld eigendom van Apple.

De impact van het merk is wel duidelijk: bij de lancering van een nieuw product vormen zich lange rijen voor de Apple winkels. Sommige mensen overnachten zelfs voor de deur van de winkel om zo snel mogelijk het nieuwe Apple product in handen te krijgen. Op het moment heeft het bedrijf vele miljarden dollars in kas en sinds 2012 keert het bedrijf ook dividend uit aan aandeelhouders.

Actuele Apple aandelen koers

Hieronder de actuele aandelen koers van het aandeel Apple, klik op kopen om het CFD aandeel direct te kopen en op verkopen om het aandeel direct te verkopen.