Steeds meer mensen hebben interesse in beursgenoteerde aandelen. Wil je ook graag aandelen kopen op de beurs, maar weet je niet precies hoe? In dit artikel bekijken we hoe je aandelen kunt kopen in de beurs.

Hoe koop & verkoop je aandelen?

Aandelen kopen gaat via een zogenaamde broker. Bij een broker kan je aandelen kopen tegen de huidige koers, deze koers komt tot stand door het samenspel tussen vraag en aanbod. Wanneer je verwacht dat de vraag naar een aandeel gaat stijgen is het verstandig om een aandeel te kopen en wanneer je verwacht dat een aandeel gaat dalen is het verstandig om een aandeel te verkopen.

Een broker maakt het mogelijk om de beursgenoteerde aandelen te kopen. Door geld te storten op een brokerrekening of effectenrekening kan je via de broker aandelen kopen op de beurs. Wanneer je bijvoorbeeld een positief nieuwsbericht ziet over KPN kan je besluiten om het aandeel te kopen via je broker.

In ons broker overzicht zie je direct wat de beste aandelenbrokers zijn!

Aandelen op de beurs: waar op letten?

Bij de handel in aandelen op de korte termijn speelt nieuws een erg belangrijke rol. Positief nieuws rondom een aandeel drijft de koers omhoog, terwijl negatief nieuws vanzelfsprekend het tegenovergestelde effect heeft. Door het nieuws op websites als nu.nl en iex.nl goed in de gaten te houden kan je voorspellingen doen ten aanzien van de beurskoers.

Vooral op de korte termijn heeft nieuws een sterk effect op de aandelenkoers. Beleggers reageren vaak erg direct op het uitkomen van nieuws waarbij de koers meteen een behoorlijke dip vertoont. Door hier slim & snel op in te spelen kan je een leuke resultaat behalen. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt, kan je natuurlijk ook geld verliezen.

Ook handelen bij negatief nieuws

Dankzij de introductie van short selling kan je namelijk ook aandelen op de beurs verkopen. Door short te gaan in een aandeel speculeer je op een dalende koers.

Aan de slag met een demo

Het handelen in aandelen kan je helemaal gratis uitproberen door middel van een demo. We hebben de beste aandelenbrokers vergeleken en zijn tot de conclusie gekomen dat de software van Plus 500 erg gebruikersvriendelijk is. Bij Plus 500 kan je handelen in alle populaire CFD aandelen en het aanmaken van een demoaccount kost slechts enkele minuten.

Interessant is het dat je bij de broker direct een gratis demo bedrag ontvangt van € 40.000 waarmee je het beleggen 100% zonder risico kunt uitproberen. Op die manier kan je ontdekken of het verhandelen van aandelen wat voor jou is!

Gratis beleggen uitproberen met een demo? Klik hier om er één aan te maken.