Veel mensen vragen zich af hoe je het beste aandelen kunt kopen & verkopen. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het verhandelen van aandelen kunnen de mogelijkheden wel eens overweldigend overkomen. Toch hoeft het kopen van aandelen niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn: in dit artikel bekijken we hoe je als beginnende belegger aandelen kunt kopen en verkopen.

Wat zijn aandelen nu eigenlijk?

Aandelen worden uitgegeven door bedrijven om kapitaal te verzamelen. Aandelen zijn een bewijs van eigendom en door het samenspel van vraag en aanbod komt er een koers tot stand. Aandelen zijn vrij te verhandelen bij een broker en iedereen kan tegenwoordig al voor enkele tientjes in aandelen handelen.

Brokers verwelkomen graag nieuwe klanten: bij iedere transactie verdient de broker namelijk een beetje geld. Moderne brokers hebben daarom softwareprogramma’s ontwikkelt waarmee je binnen enkele seconden aandelen kunt kopen en verkopen. Laten we eens kijken hoe je met zo’n softwareprogramma aandelen kunt kopen!

Aandelen kopen & verkopen met software

Bij brokers is het mogelijk om geschikte software te downloaden waarmee het mogelijk is om aandelen te verhandelen. Binnen de software is het mogelijk om de aandelen te sorteren per land, hierdoor kan je snel de populairste aandelen terugvinden. Wanneer je een aandeel vervolgens wilt kopen of verkopen hoef je alleen maar op de betreffende knop te drukken binnen het programma.

Plus500 software: illustratieve prijzen

Uiteindelijk wil je vanzelfsprekend goede resultaten maken met aandelen: hiervoor maakt het niet uit of de koers stijgt of daalt. Wel is het belangrijk om goed te voorspellen wat de toekomstige koers kan worden. Wanneer je denkt dat de prijs van een aandeel gaat stijgen kan je het aandeel kopen en wanneer je denkt dat de koers gaat dalen behaal je een goed resultaat door short te gaan. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt, verlies je vanzelfsprekend geld.

Binnen het programma zie je altijd de actuele koers van de aandelen waardoor je continu de laatste gegevens hebt. Wanneer je een aandeel koopt wordt de waarde van je portefeuille bijgehouden en zodra je streefwaarde bereikt is kan je besluiten om de aandelen te verkopen. Je kunt je aandelen verkopen door op de knop positie sluiten onder open posities te drukken: de winst of het verlies wordt dan verrekend met je accountsaldo.

Klik hier om gratis aan de slag te gaan met de beleggingssoftware >>

Hoeveel kosten aandelen?

Het voordeel van de handel in aandelen bij een moderne broker is het feit dat je gebruik kunt maken van een demo van € 40.000: hierdoor kan je zonder risico enkele aandelen verhandelen. Wanneer je genoeg zelfvertrouwen hebt en je een grotere hoeveelheid aandelen wilt kopen of verkopen kan je door middel van iDeal of bankoverschrijving geld plaatsen op je account: met dit bedrag kan je vervolgens een grotere positie innemen.

Hoe koop & verkoop je nu aandelen? Direct aan de slag!

Lijkt het je wat, de handel in aandelen? Dan hebben we goed nieuws! Nu je dit stuk hebt gelezen weet je genoeg om zelf aan de slag te gaan met het online kopen en verkopen van aandelen. Op onze broker pagina kan je onze uitgebreide test van de populairste aandelenbrokers bekijken. Op die manier maak je een goede keuze en kan je beginnen met beleggen!

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aandeel