Wil je binnen enkele stappen beginnen met het online kopen van aandelen? In dit korte artikel bekijken we hoe je CFD aandelen kunt verhandelen via het internet. Dankzij de introductie van online brokers is dit toegankelijker dan ooit en in deze gratis beleggingscursus leggen we je graag uit hoe je online aandelen koopt.

Waarom online aandelen kopen & verkopen?

Het online kopen en verkopen van aandelen heeft de nodige voordelen. Vroeger was het een enorm karwei om aandelen te kopen of verkopen: je moest je bank of broker bellen om de aandelen te bestellen. Doordat dit proces erg arbeidsintensief was lagen de kosten erg hoog. Doordat het tegenwoordig mogelijk is om aandelen via het internet te kopen & verkopen kan je goedkoper beleggen in aandelen.

Het handelen in aandelen via het internet werkt via gratis beleggingssoftware die vaak ontwikkeld is door de broker zelf. Met deze software kan iedereen op elk moment van de dag aandelen kopen en verkopen waardoor de drempel om aandelen te verhandelen sterk verlaagd is.

Met welke software koop & verkoop je aandelen?

Met het computerprogramma van Plus 500 kan je alle populaire CFD aandelen kopen en verkopen. Alle op de Nederlandse beursgenoteerde aandelen (bijvoorbeeld ING, KPN, Philips, Aegon, DSM) kan je kopen en verkopen, maar dit geldt tevens voor alle bekende aandelen uit andere landen. Het opkopen of verkopen van een CFD aandeel Apple of Microsoft is dus ook geen enkel probleem.

Binnen de software is het mogelijk om binnen enkele stappen aandelen te verhandelen. In dit artikel bekijken we met welke software je aandelen kunt kopen of verkopen en welke stappen je moet opvolgen om direct aan de slag te gaan met het online kopen en verkopen van aandelen.

Binnen enkele stappen aan de slag

  1. Bezoek eerst de website van Plus 500 om CFD aandelen te kunnen verhandelen.
  2. Maak een (gratis) demoaccount aan.
  3. Nu kan je direct beginnen met het verhandelen van aandelen.

Zodra je genoeg geoefend hebt kan je overschakelen naar de handelen met echt geld modus. Dit doe je door binnen de software op de knop handelen met echt geld te drukken. Het leuke is dat je al vanaf 100 euro het online kopen & verkopen van aandelen kunt uitproberen.

Hoe werkt dat nu: aandelen online kopen & verkopen?

Binnen de software kan je aangeven of je een CFD aandeel wilt kopen of verkopen. Wanneer je een aandeel wilt kopen druk je simpelweg op de knop kopen, je kunt dan aangeven hoeveel aandelen je wilt bestellen en deze worden automatisch aan je account toegevoegd. Wanneer de koers stijgt behaal je een goed resultaat en wanneer de koers daalt verlies je juist geld.

Tip: bekijk onze cursus beleggen in aandelen en leer hoe je goede resultaten behaalt met aandelen.

Waar kan je op letten?

  • Speculeer niet meteen een groot bedrag, oefen eerst met een kleiner bedrag.
  • Maak gebruik van orders: op die manier hoef je niet steeds op de koers te zitten.
  • Houd het nieuws in de gaten: hier kan je op inspelen op de laatste ontwikkelingen.
  • Probeer vaste patronen te herkennen: hier kan je goed op inspelen.
  • Gebruik altijd een stop loss om je verlies te beperken.

Let op dat dit geen direct advies is, bedenk altijd zelf wat je precies wilt doen!