Lijkt beleggen in aandelen je interessant? Wist je dat je beleggen geheel zonder risico kunt uitproberen door middel van een gratis demo? In dit artikel bekijken we hoe je beleggen gratis uitprobeert met een demo en we gaan in op de mogelijkheden die er bestaan om zelf te beginnen met handelen.

Gratis demoaccount openen

Na uitgebreid onderzoek door mij en mijn testpanel zijn we tot de conclusie gekomen dat Plus 500 één van de beste brokers is om te handelen in CFD aandelen. Door de gebruikersvriendelijke software, de aanwezigheid van Nederlandse CFD aandelen en door de mogelijkheid om met lage bedragen te handelen is het perfect mogelijk om hier te starten met het verhandelen van aandelen.

Klik hier om een gratis demo account te openen bij Plus 500 >>

Hoe werkt de demo?

Het handelen in aandelen met een demo is vergelijkbaar met handelen met echt geld. Je krijgt een fictief bedrag van maar liefst 40.000 euro op je account gestort waarmee je beleggen geheel zonder risico kunt uitproberen. Waan je een professionele belegger door honderden CFD aandelen te kopen en verkopen en ontdek of actief speculeren wat voor jou is!

Probeer op een logische manier te redeneren of het verstandig is om een bepaald aandeel te kopen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld patronen op de grafiek te analyseren of door nieuwsfeiten op bijvoorbeeld belegger.nl of nu.nl door te nemen.

Een voorbeeld van een belegging in een aandeel

Wanneer je handelt met demo geld zijn verliezen relatief gezien pijnvrij: dat is in het echt wel anders! Het is dan ook verstandig om goed te onderzoeken of een aandeel aantrekkelijk is om te kopen of verkopen. In dit korte voorbeeld willen we laten zien hoe dit werkt.

Op 25 april 2013 lazen we het volgende nieuwsartikel op de website belegger.nl:

KPN claimemissie

Wanneer je een vergelijkbaar artikel leest is het belangrijk om te bedenken dat de prijs van een aandeel tot stand komt door de wisselwerking tussen vraag en aanbod. Wat betekent het wanneer er plotseling 2,8 miljard nieuwe aandelen worden uitgegeven?

Wel, doorgaans zal een forse toename in het aantal aandelen de prijs omlaag brengen. In dit geval was de daling nog veel forser: er werd namelijk een fikse korting gegeven op de nieuwe emissie van maar liefst 62 procent ten opzichte van de huidige koers.

Wat heeft dit voor effect op het aandeel? Wel, door de korting kunnen aandelen opeens veel voordeliger worden aangeschaft. Door het toegenomen aanbod tegen een veel lagere prijs zal de koers sterk dalen.

Oefenen met een demo

Door deze korte analyse had je kunnen besluiten om die dag short te gaan op het aandeel KPN binnen je (demo) account. In een periode van 24 uur daalde de koers met ruim 41 procent en door short te gaan op deze positie had je een mooi resultaat kunnen halen! Wanneer je een verkeerde positie had geopend, had je ook flink wat geld verloren. Door de te handelen met een demo leer je de mogelijkheden van beleggen in aandelen kennen.

Meer weten over handelen in aandelen? Bekijk onze korte minicursus beleggen in aandelen