Meer en meer mensen ontdekken de mogelijkheden van het online verhandelen van aandelen. Wanneer je begint met het handelen in aandelen via het internet leer je al snel de mogelijkheden kennen. Het mooie aan het online beleggen in aandelen is het feit dat je enorm veel kunt verdienen, zeker in verhouding met het traditionele belegger.

Waarom is online handelen zo aantrekkelijk?

Een groot voordeel van het online verhandelen van aandelen is het feit dat je veel lagere transactiekosten betaalt. Wanneer je een aandeel fysiek koopt, moeten er veel administratieve gegevens worden doorgevoerd. Deze wijzigingen kosten vanzelfsprekend geld. Wanneer je echter online handelt in aandelen verloopt het opkopen van het aandeel geheel automatisch waardoor je geen commissiekosten hoeft te betalen.

Een ander groot voordeel van het handelen in aandelen via het internet is het feit dat je met een hefboom kunt handelen. Door met een hefboom te handelen kan je met een relatief gezien laag bedrag een hoge winst behalen. Wanneer je slechts 100 euro wilt beleggen maar wel voor 1000 euro aan aandelen ING wilt kopen kan je gebruik maken van een hefboom van één om tien.

Je profiteert dan wel van de koerswinst van het aantal aandelen dat je voor 1000 euro koopt: je loopt echter niet meer risico. Uiteindelijk kan je alleen je initiële inleg van 100 euro verliezen: door gebruik te maken van een hefboom kan je dus veel meer geld verdienen dan op de traditioneler manier van beleggen.

De grootste voordelen

  • Je kan beleggen in aandelen helemaal gratis met een bonus of demo uitproberen.
  • Door gebruik te maken van orders kan je de beleggingen helemaal automatiseren.
  • Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je meer verdienen met weinig.
  • Je kunt beleggen in aandelen al uitproberen vanaf een bedrag van 100 euro.
  • Door gebruik te maken van een stop loss kan je nooit meer verliezen dan je instelt.
  • Door short te gaan kan je ook bij dalende koersen geld verdienen met aandelen.

Snel handelen dankzij software

Dankzij de aanwezigheid van gebruikersvriendelijke software kan je sneller dan ooit beginnen met handelen in aandelen. Brokers hebben erg eenvoudige software ontwikkelt waardoor iedereen aan de slag kan met het verhandelen van aandelen via het internet. Het kopen van een aantal aandelen kan al worden gedaan met een enkele klik op je muis.

Hierbij is het verstandig om de grafiek goed te bekijken. Zelf probeer ik altijd een bepaald patroon te herkennen binnen de koersontwikkeling van een onderdeel. Via het internet is het eenvoudig om de patronen goed te bekijken waardoor je kunt voorspellen wat de koers straks gaat doen.

Veel van de beleggingen op het internet verlopen namelijk via computers en computers handelen via zogenaamde technische indicatoren. Juist doordat deze vorm van beleggen bestaat maken de koersen vaan vrij voorspelbare patronen waarbij de koers beweegt tussen twee vaste punten of juist continu voornamelijk omlaag of omhoog beweegt. Hier kan jij mooi op inspelen door het op juiste moment het aandeel te verhandelen!

internetsoftware beleggen

Succes met het verhandelen van aandelen

In het begin kan het verhandelen van aandelen via het internet wellicht wat ingewikkeld overkomen. Gelukkig valt dit erg mee: in het verleden is al gebleken dat iedereen succesvol kan worden met het handelen in aandelen, ongeacht het opleidingsniveau of het financiële IQ.  Bij het verhandelen van aandelen is het belangrijk om van je fouten te leren en om praktijkervaring op te doen. Gelukkig is het bij alle brokers mogelijk om het verhandelen van aandelen gratis uit te proberen door middel van een demo.

Zelf het verhandelen van aandelen via het internet uitproberen? Bekijk hier de beste brokers!