Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van beleggingen in aandelen. Het is dan ook makkelijker dan ooit om snel aandelen te kopen en verkopen. De koersen van verschillende aandelen bewegen veel omlaag en omhoog en dankzij de opkomst van online brokers kan je altijd actief handelen in aandelen. Ontdek hier hoe je gratis kunt beleggen in aandelen door middel van een demo.

Beleggen uitproberen?

Wil je de handel in CFD aandelen uitproberen? Dat kan! We hebben een mooie samenwerking afgesloten met Plus 500, één van de grotere internetbrokers alwaar het mogelijk is om CFD aandelen te verhandelen. Bij Plus 500 ontvang je bij het openen van een nieuw account een demo van € 40.000- waarmee je geheel zonder risico aandelen kunt aanschaffen & verkopen.

Klik hier om je demo van €40.000 te claimen & handel in CFD aandelen >>

Hoe werkt beleggen in aandelen?

Wanneer je gaat beleggen in aandelen kan je ze zowel kopen als verkopen door short te gaan. Wanneer je een aandeel koopt verdien je geld bij een stijgende koers en wanneer je een aandeel verkoopt verdien je juist geld bij een dalende koers. Doordat het mogelijk is om zowel op dalende als stijgende koersen te speculeren, kan je altijd een goed resultaat behalen.

Dit licht ik graag even toe aan de hand van een voorbeeld. De koersen van aandelen worden sterk beïnvloed door allerlei nieuwsfeiten. Door deze nieuwsfeiten juist te interpreteren kan je ook op de korte termijn een goed resultaat behalen met de handel in aandelen.

Hieronder kan je een extreem voorbeeld zien van hoe een nieuwsfeit de koers van een aandeel kan beïnvloeden. De winstwaarschuwing in de nabeurs rondom het aandeel TomTom zorgde voor een enorme daling en hier had je van kunnen profiteren door short te gaan op het aandeel. Door het nieuws in de gaten te houden kan je profiteren van bewegingen in de aandelenkoersen. Wanneer je de verkeerde beslissing neemt, kan je vanzelfsprekend ook geld verliezen.

winstwaarschuwing TomTom

Je resultaten verbeteren

Het geweldige van handelen in aandelen is het feit dat je door gebruik te maken van een hefboom je geld nog veel effectiever kan inzetten. Bij de broker Plus 500 is het namelijk mogelijk om meer geld in te zetten dan je daadwerkelijk hebt op je account. Dit klinkt waarschijnlijk wat shady, maar is gelukkig 100% betrouwbaar.

In dit geval legt de broker namelijk een deel van het bedrag in; vervolgens telt zowel de winst als het mogelijke verlies sterker mee. Wanneer de koers van een aandeel bijvoorbeeld met één procent stijgt en je hebt een hefboom van één om tien gebruikt dan krijg je ook tien keer deze euro uitgekeerd als resultaat.

Omgekeerd werkt dit natuurlijk ook zo: een hefboom heeft dus wel de nodige risico’s. Gelukkig kan je nooit meer verliezen dan je hebt ingezet.

Gratis aan de slag met een demo

Het is aan te raden om je gratis demo te gebruiken om te ontdekken of je goed bent in beleggen in CFD aandelen. Veel mensen ontdekken dat ze beleggen in aandelen erg leuk vinden en behalen er goede resultaten mee; ook jij kan één van deze mensen zijn! Door met een gratis demo account de handel in aandelen zonder risico uit te proberen kan je ontdekken of het wat voor jou is.